sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kävelyretkiä ja kuulumisia ympäri Kufsteinin

Thiersee - 1,5 tunnin kävelymatkan päässä, ikävä reitti autotietä pitkin, mutta maisemat on kauniit!

Sunnuntaita!

Ajattelin pitkästä aikaa kertoilla ihan yleisluontoisia kuulumisia, viime aikoina nää postaukset on lähinnä keskittyneet kaikkeen arjesta poikkeavaan ja yleensä vielä Kufsteinin ulkopuolella tapahtuvaan elämään.

Fakta on kuitenkin se, että eniten aikaa vietän "kotona" Kufsteinissa (en muuten vieläkään ole esitellyt tätä meidän asumissysteemiä. Ja nyt olen jo saanut tosi hyvin leviteltyä mun tavarat ei-niin-siististi ympäri huonetta...). Pääsiäisloman jälkeen ollaan oltu vielä enemmän kotosalla, koska en ole tuntenut niin hirveän suurta tarvetta lähteä mihinkään kauemmas viettämään iltaa, vaan täältä asuntolastakin on löytynyt juttuseuraa. Käytännössä päivittäin ellei sitten useammankin kerran päivässä tulee jotakuta nähtyä ja vaihdettua kuulumisia, ja Justinen kanssa nyt ollaan muutenkin koko ajan tekemisissä. Tullaan hänen kanssa edelleen ihan äärimmäisen hyvin juttuun, enkä ajatellut tänne tullessa, että mulla voisi ikinä yhdenkään kämppiksen kanssa natsata näin hyvin.

Thierseen kylä

Kufsteinia, kaupungin linnoitus näkyy tuossa ala oikealla, Alpit näkyy kivasti

Arki on melko rattoisaa, yleensä maanantaisin tulee käytyä kaupassa, koska useimmiten koulua on vasta myöhään iltapäivällä jos silloinkaan, ja sunnuntaisin kaikki liikkeet on olleet kiinni ja ollaan tietysti ehditty syömään kaapit tyhjäksi. Me asutaan siinä mielessä tosi hyvällä paikalla, että kaikkiin isompiin kauppoihin kävelee viidesä minuutissa ja valikoimaa riittää; löytyy Lidl, Hofer, Interspar ja MPreis. Samoista liikekeskittymistä löytyy yksi hyvä aasialainen ravintola (to do -listalla on lounastaminen siellä), Intersport, yksi tai kaksi paikallista Vapaa Valintaa ja kaksi hyvää kosmetiikkaliikettä.

Kufsteinin keskustan liiketarjontaan ei ole niin kovasti tullut tutustuttua, tällä on yksi pieni ostoskeskus, josta löytyy kaksi vaatekauppaa, kirjakauppa, ruokakauppa, kolme kahvilaa, kosmetiikkaliike ja joku kenkäkauppa ainakin. Keskuksen ulkopuolella on sitten pieniä putiikkeja, joihin haluaisin tutustua paremmin. Kävellään aina kouluun mentäessä yhden korukaupan ohi ja siellä on näyteikkunassa hieno rannekoru, jota käyn vielä joku päivä kokeilemassa...

Irtojäätelö on halpaa, 1 pallo = 1€. Ja täältä saa kaikkia tosi nameja makuja!


Vuorenrinteiden kävelyreiteistä on pidetty hyvää huolta

Kufstein toisesta suunnasta - linnoitus keskellä

Tylsyyden iskiessä (ja mikäli juttuseura ei kiinnosta) lähden yleensä jonnekin ulos. Läheisin pakopaikka on asuntolan C-talon kattoterassi, joka on varmaan asuntolan paras "turha" puoli. Tai siis, mihin sitä kattoterassia tarvitaan? Ymmärtäisin hyvin jos sellaista ei olisi. Mutta kyllä sitä vain nauttii auringonpaisteessa istumisesta, vuori ja joki -näkymistä ja leppeästä tuulesta. Terasilla on useampi pöytä ja paljon tuoleja sekä pallogrilli :) Hillet pitäisi hankkia itse, mutta grillaaminen on mahdollista ja pari kertaa siellä onkin jo järjestetty bbq-lounaita tai muita ulkoilma illallisia. Viimeksi juoksin katolle torstaina, kun alkoi ukkostaa ja halusin nähdä salamointia. Justine ja Matt totesivat mun olevan hullu, mutta seurasivat kuitenkin perässä ja nähtiin aika hienoja välkähdyksiä ja kuultiin vuorenrinteistä kaikuvaa jylinää.


Löysin luolan!

Ylityspaikka

Sitten on tiestysti aina ihan oikea ulkoilma jos ja kun kattoterassi ei riitä. Olen juoksennellut paria eri reittiä, mutta enemmän nautin parin kolmen tunnin kävelyretkistä. Olen kävellyt mm Saksaan, kahdelle eri järvelle, Kufsteinin rajojen ulkopuolelle, pienelle kappelille, kahtaa eri vuorta ylöspäin, näköalapaikalle, Alppi-niityle ja luolaan.
Täällä on MAHTAVIA kävelyreittejä ja uskomattoman upeita maisemia, enkä vaan voi saada tarpeekseni kaikista pienistä poluista joita vuoristo on täynnä! Useimmat reitit on vielä erilaisin viitoituksin merkittyjä, joten eksymäänkään ei pääse. Pari kertaa olen ensin itse käynyt "tutkimusmatkalla" (= lähtenyt kävelemään ja mennyt mihin tie vie), ja mikäli matkan varrelta on löytynyt jotain jännittävää tai kaunista, raahannut kavereita myöhemmin mukaan.

Hyvät kengät ovat ihan äärimmäisen tärkeät ja mukana kulkee niiden lisäksi repussa aina vesipullo, jotain pientä popsittavaa (rakastan omppuja!), lämmin paita ja kamera. 

Lepotauko Alppiniityllä!



Koulussa pitää nyt ihan oikeasti välillä käydäkin, enkä ole ihan varma, mitä mieltä olen näistä kursseista ja Fachhochschule-systeemistä ylipäätään.

Kaksi kurssia olen jo suorittanut, joista toisen kesto oli 4 tai 5 oppituntia, ja toisen 2. Creative Industries oli ns. rysäys-kurssi, jossa kahden päivän aikana opiskeltiin yhteensä 15 tuntia, ja saatiin siitä sitten 2 opintopistettä. Mun kohdalla mielenkiintoinen muuttuja oli se, etten voinut osallistua jälkimmäisenä päivänä ollenkaan, koska meillä oli luokkaretki Innsbruckiin. Kurssin vetäjän kanssa selvitin tämän tilanteen ja päädytiin siihen lopputulokseen. että teen minkä voin ryhmätyön eteen ja katsotaan sitten jälkeenpäin saanko pisteet vai en. Olen äärimmäisen vakuuttunut siitä, että homma toimii ja saan kurssin suoritettua.
Jotenkin tällainen kahden päivän superkurssi on vain niin uusi tapa opiskella, etten oikein osaa sulattaa sitä.

Yksi ärsyttävä asia on jatkuvat muutokset. En tiedä onko mulla yhtään tähän mennessä alkanutta kurssia, joka ei olisi jotenkin muuttunut. Yleensä muutos tarkoittaa tuntien peruuttamista tai ajankohdan muutosta ja se taas aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, koska jostain käsittämättömästä syystä todella moni vaihtareille tarjotuista kursseista menee jotenkin päällekkäin toisten kurssien kanssa.
Tulee hiukan hölmö olo kun ensin puolet viikosta valittaa tylsyyttä ja istuu kotona tekemättä mitään, ja sitten loppuviikon istuukoulssa 8:45-20 ja miettii, miten paljon miltäkin kurssilta voi olla pois, jotta ehtii toiselle tunnille.


Toisenlainen vuoripolku

Kufstein kolmannesta suunnasta - linnoitus keskellä vasemmalla

Kevät jatkuu tosi kivoissa merkeissä ja ensi viikosta pitäisi tulla mahdottoman hauska! Justinen äiti saapuu maanantaina Kufsteiniin ja saatetaan mennä porukalla Salzburgiin tiistaina mikäli sää on hyvä (kirjoitan jossain vaiheessa tänne meidän luokkaretkistä, Salzburgin reissu oli aika lähellä katastrofia).
Keskiviikkona matkaan Wieniin, jonne junaillaan asuntolakaverin kanssa. Hän menee moikkaamaan omia kavereitaan ja mulla on tapaamisia Martinan sekä torstaina illalla saapuvien Kanadalaisten kanssa! Lauantain koulupäivä peruuntui, joten mietin, pitäisikö Wienistä kotiin tullessa viettää yksi yö St. Pöltenissä tai Linzissä ja tulla alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen kotiin vasta lauantaina. Kotiin pitäisi kuitenkin tulla illaksi, koska silloin on Euroviisujen finaali ja meillä on koossa ehkä eurooppalaisin yleisö ikinä! (Kuunneltiin ja katseltiin eri maiden esityksiä eilen, eikä Suomi ollut ollenkaan huonoin!) Samaten lauantaina pelataan ensimmäinen Leijonien MM-matsi, enkä tiedä vielä ollenkaan, miten aion sen katsoa.
Sunnuntaina on irlantilaisen kaverin synttärit ja mennään jollakin kokoonpanolla ulos syömään. Sitä en sitten tiedä, miten aion onnistua kohteliaasti poistua pöydästä katsomaan Suomi-Venäjä matsia illalla.

Piilopirtti!

Tällaista tänne :)

Kattoterassilla lueskelemassa

Ei kommentteja: