maanantai 9. huhtikuuta 2012
Syömistä ja kaupustelua
Tallinnan kakkospäivä vietettiin vahvasti ruoan ja kauppojen äärellä. Sää oli suoraan helvetistä (piiskaava räntäsade), joten viihdyttiin sisätiloissa. Useampi tunti meni ensin Kristiine-keskuksessa, josta otettiin ilmainen bussi satamaan, tehtiin alkomaholien hintavertailuja ja käytiin vielä Virukeskuksessa.
Päivä oli aivan pirullisen pitkä, ja luottokengistä huolimatta jalat huusivat iltasella hoosiannaa. Kenkien vaihdon jälkeen (mikä ei kuitenkaan helpottanut yhtään) mentiin syömään Olde Hansaan, todnäk Tallinnan tunnetuimpaan turistiravintolaan.
Pitkäperjantaista huolimatta Kristiine avasi ovensa kymmeneltä, ja oltiin kärppinä paikalla. Käveltiin hotellilta puolisen tuntia ostoskeskukseen, eikä siinä säässä olisi yhtään pidemmälle viitsinytkään mennä.
Kristiine on ihan hurjan iso ja siellä on vaikka mitä kivoja kauppoja ja ruokaloita! Saatiin puolet päivästä kulutettua sielä, ja jotain pientä tarttui mukaan. Syötiin hyvää sushia ja hampparia, joita sai samasta raflasta!
Mä niin haluan kyseisen ravintolakonseptin myös Suomeen. Ihmisillä on kuitenkin niin erilaisia makumieltymyksiä, että olis kaikille aprempi, jos ruokalaista saisi jokaista miellyttävää sapuskaa. Kyllä se resursseja vaatii joo, mutta miettikää niitä asiakasmääriä!
Plussa vielä siitä, että paikan sisustus oli todella miellyttävä. Kuvissa ei taida näkyä, mutta katosta roiukkui sellaisia hassuja kukkalamppuja! Ikään kuin väärinpäin olevia tulppaaneja tai jotain! Tuli hyvä mieli.
Olisin niin halunnut ostaa kaikki hyväntuoksuiset saippuat ja voiteet! Mikael meinasi jo turhautua, kun en millään osannut päättää mitä halusin.
Taidan tehdä ostoksista jonkun oman jutun vielä. Ehkä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään shoppailublogi.
Syötiin mansikoita! Euron tuutti. Ei tosiaan olleet kotimaisia, mutta oli pakko saada!
Virussa käytiin Robert's Cafessa. Hyvää tomaatti-mozzarella leipää ja kahvia. Säästettiin tilaa illan keskiaikaisille ruoille.
Päästiin ilman pöytävarausta melkein heti syömään. Meidät ohjattiin kolmanteen kerrokseen ja saatiin pöytä kahdelle. Valaistus oli hoidettu käytännössä pelkästään kynttilöillä, esillä oli paljon massiivisia puurakenteita ja henkilökunnalla oli perinteiset keskiaikaiset asut. Syöjiä oli paljon, mutten usko, että oltiin missään ruuhkahuipussa. Sesonkiaikana kannattaa varmaan tehdä pöytävaraus.
Saatiin suomenkieliset ruokalistat, ja päädyttiin liharuokiin. Olde Hansan hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin muissa ravintoloissa, mutta silti halvat verrattuna esimerkiksi Turun iikinkiravintola Haraldin hintoihin. Oma annokseni (Härkää jumalaisessa kastikkeesa) maksoi 15 euroa, ja taisi olla listan halvimpia pääruokia. Mikaelin pihvit olivat reilut parikymppiä. Juomaksi punaviiniä ja vettä.
Oli namia, mutten mitenkän häikäistynyt. Mukavaa oli, että annokseen kuului lihan ja kastikkeen lisäksi mausteista papumuhennosta, jotain ohrajuttua, suolakurkkua, hapankaali (?) ja perunanyytti. Trajoiltin keraamiselta lautaselta.
Suosittelen kyllä käymään, muttei täällä joka kerta tarvitse vierailla kun Tallinnassa käy. Ravintolatarjonta on muutekin niin lajaa, että mielummin kokeilen joka kerta uutta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti