torstai 9. helmikuuta 2012

Suunnitelmia...

Huoh. Tuntuu siltä, ettei mitään niin erityistä tapahdu, että ansaitsisi mainintaa tällä puolen. Eikä nyt saa käsittää väärin - arki on aivan huisin mahtavaa, mutten tahtoisi tämän "kattokaa missä kaikkialla mä käyn!!!!!" -hehkutuksen nyt lopahtavan.

Näin ollen päätin nyt sitten tarinoida tulevista reissuideoista. Siis ihan realistisista vain. Mutta jos se lauantain 10 miljoonaa osuu kohdalle niin sitten varmaan suunnitelmin tulee muutama muutos...

1. Koulun matka Sisiliaan ja Roomaan 


Tä on sovittu juttu ja toteutumassa. Ymppäsin itseni ohjelmaryhmään ja kehittelin mahdollisuuksien ja toiveiden perusteella meidän Palermo-vierailun ohjelman. Huhtikuun loppupuolella on matka edessä, ja Palermon osuus on seuraava:



* majoittuminen ja omatoimista tutustumista. Lento saapuu Palermoon sen verran myöhään että on turha lähteä mitään turistikohdetta kiertämään.


* Hop On Hop Off -bussikierros. Tuttu ja turvallinen, nähdään selostuksen kera tärkeimmät kohteet pikaisesti ja saadaan kuvaa kaupungista. Hintaa tulee kierrokselle noin 20€/hlö.


Capuchin katakombit. Jännää! Kohde löytyi Lonely Planetin sivuilta ja kun sisäänpääsy on naurettavat 1,5 euroa, niin mennään sinne bussiajelun jälkeen. Kipitetään sieltä sitten takaisin majapaikkaan.


 * Ranta-/puisto-piknik. Monilla nettisivuilla kehuttiin Palermon viihtyisiä puistoja. Vietetään rentoilupäivä ja nautitaan hyvä lounas koko porukalla jossain ihanassa puistikossa tai rannalla!


* Katumarkkinat + taidemuseo (Galleri D'Arte Moderno) + Kasvitieteellinen puutarha. Vähän enemmän tekemistä, vastapainoa edellisen päivän löhöilylle. Puutarha ja museo vaikuttivat todella mielenkiintoisilta nettisivujen perusteella, ja uskon italialaisten katumarkkinoiden tunnelman olevan aika huikeaa tasoa! En sitten tiedä vetääkö vertoja Lontoon Portobellon markkinoille... Taidemuseon sisäänpääsy on ennakkotietojen mukaan 7€/nuppi ja kasvitieteellisestä puutarhasta odottelen vastausta.





 * Viimeinen Palermo-päivä käytetään pakkailuun ja sluibailuun. Joku saattaa selvitellä myös päätään ennen alkuillan lentoa Roomaan.

Kuvat googletettu, hankin web-osoitteet pyydettäessä.


Rooman ohjelmassa on mm. vierailu Vatikaaniin ja Colosseumille (ylläri...), jonka lisäksi mässäillään tietenkin hyvää pizzaa ja pastaa ja otetaan hurjasti valokuvia ja nautitaan lämpimästä ilmasta kun italiaanot valittaa että on vielä kylmä. Huhtikuun lopuilla alkaa lämpömittari hipomaan sielä +20 astetta...


2. Äkkilähtö lämpimään ENNEN Italian matkaa

Njoo, tämä on tällainen hassuttelu-idea joka toteutuu 80% varmuudella. En ole moneen vuoteen ollut oikein superturisti rantalöhöilylomalla, ja tuntuu, että sille olisi tarvetta. Eräs kaveri on lupautunut mukaan ja nyt päivitän maanisesti Napsu-sivuston äkkilähtökalenteria, jotta sopiva matka osuisi silmiin.


Haluan saada reissun alta 500 euron, tarvitsen hotellin, jossa on uima-allas, ja kohteessa tulee olla riittävän lämmin auringon ottoon jo huhtikuun alussa. Katseet suuntautuvat siis Turkkiin, johon en ikinä ajatellut matkustavani rantalomalle...




3. Autolla Göteborgista Turkuun pohjoisen kautta?


Nuorimman siskon joukkue lähtee kesällä futisturnaukseen Göteborgiin, johon olen ajatellut lähteä Mikaelin kanssa mukaan. Saataisiin pienehkö kesälomareissu siinä samalla, jos työt vain antaa myöden. Mentäisiin tästä Turusta ensin laivalla Ruotsiin, vietettäisiin turnauspäivät Göteborgissa ja ajeltaisiin lopulta Tornion kautta takaisin. Tai sitten mentäisiin ihan Norjaan asti, Jäämeren rannalle. Tä on aika vaiheessa vielä, mutta joku pyörähtäminen olis kesälläkin kiva tehdä...







Että sellasta.

1 kommentti:

nelli kirjoitti...

Tulee kalliiks sulle tommone matkustelu!