Päätettiin Mikaelin kanssa perjantain kunniaksi kokeilla jotain uutta ja päädyttiin sushiin. Itse maistoin sushia ensimmäisen kerran viime elokuussa, Saksassa, kiinalaisessa ravintolassa (sielä tuli kokeiltua kaikkea muutakin), mutta Mikaelille tämä oli nyt sitten ihan ensimmäinen kerta. Mitä juomaa sushin kanssa kuuluisi olla? Joku tietoinen voi olla hyvä ja kertoa, me päädyttiin ihan vaan kokikseen :D Muisteltiin, että sake olisi japanilaista, mutta sitä ei kyllä tehnyt mieli hakea seuraksi. En edes tiedä mahtaako Suomesta saada.
Sakanssin Sushigalleria Lensistä tilattiin sitten "Riku" niminen setti. Hintaa oli 21,50€ja mukaan saatin tämmöinen paketti:
Mukana tli kertakäyttö-puikot sekä pari pussia soijakastiketta. Valmistus kesti parikymmentä minuuttia, tosin heillä oli kuulemma muutamia tilauksia valmiina jonossa. Hyvä puoli tässä oli se, ettei kotiin ollut mikään kiire kun ruoka ei ollut lämmintä.
"Riku" on sisällöltään tämmöinen:
Haluttiin just tollainen annos missä on muutamaa erilaista pareittain, että molemmat voi maistella. Mikael halus ehdottomasti myös noi ravunpyrstö jutut. Antakaa myös anteeksi, etten tiedä näiden oikeita nimiä. "Leväkääryle kurkulla" on se mun tapa :D Kaikissa "palasissa" on tosiaan riisiä. Nuo levään käärityt sisälsivät myös kurkkua, lohta ja mätiä. Kuka tietää minkä kalan mätiä tuo on? Mikael ei tunnistanut. Sitten nuo "kala päälysteiset" olivat tonnikalaa (tuo punaisin liha), lohta ja rapua (jättirapua?). Mukana myös wasabia, tuo pieni vihreä möykky. Maistui kaaliselta sinapilta :D Vahvaa, mutta ei tulista. Ei kumpikaan oikein pidetty siitä (tai tiedetty miten sitä pitäisi syödä...) niin sen käyttö jäi sitten vain maistamiseen. Tuo oikean ylänurkan "kasa" on ilmeisesti jonkinlaista kaalia? Mausteista, en tykännyt.
Säästettiin (oletettavasti) parhaat viimeiseksi :D Soija on tuossa laakeassa kupissa - siihen sitten dippailtiin noita yksittäisiä suupaloja. Yllättävän suolaista. Mutta ilman soijaa nuo olivat kyllä mauttomia.
Lohirullat ja ravunpyrstönen.
Lohipäälysteet, ravunpyrstönen ja wasabi-möykky.
Tässä vielä "taidokas" puikko-otteeni. Sain melkein krampin pikkurilliin kun en osannut käyttää sitä, eivätkä sushit oikein halunneet muutenkaan pysyä puikoissa. Pitkän taistelun jälkeen vaihdoin veimeisen palan kohdalla haarukkaan...
Mielipide: Joku on sanonut että suhsia joko vihaa tai rakastaa. Itse en kyllä lukeudu kumpaankaan joukkoon. Palaset ovat aika isoja yksiksi suupaloiksi ja makua (ilman soijaa/wasabia) on tosi vähän. Sushihan on "vain" riisiä ja kalaa. Itse tykkäsin ehkä eniten niistä "kurkkukäälyreistä", koska siinä oli pureskeltavaa. Esimerkiksi "tonnikala-pälyste" oli tuntui suussa lähinnä mössöltä. Mikael ei kuulemma yhtään tykännyt levästä, mutta mua se ei kyllä haitanut. Tuntui vaan vähän hassulta, mutta ei häiritsevältä. Nälkä näillä ei lähde (ellei syö enemmän). Hintakin on melko korkea.
Oli silti kiva kokeilla, eikä tästä paha mieli jäänyt. Sushi ei vaan ole se mun juttu.
5 kommenttia:
kiva tietopakkaus, en itekään oo maistanu vaikka mieli on tehny kokeilla :D
Mulla on nyt ihan viha-rakkaus suhde sushiin :D En oikeastaan tykkää siitä ja silti tekee välillä mieli :D
Oon ite kauhee Japanifriikki, nii voin selostaa sen vähän mitä tiiän sushista (oon itekki vaak erra kokeillu)
Noit leväpäällyisteisii susheja sanotaan maki-sushiksi, ja niist on kans sellasii uramaki-versioit, et se levä on sisäpuolellä ja riisi ulkopuolella XD Ja toi ylänurkan 'kasa' on aika varmasti suikaloituu inkivääriä, joka neutralisoi suusta edellisen sushin maun, et jokane maku on 'puhdas' ja ne ei sekotu keskenään :D Yleisin mäti on lohenmäti, mut kans käytetää kaikkee mätiä sillistä meritähden mätiin.
Ja toi juomajuttu on niinki perus, et se on aina sitä lämmitettyä sakea tai sit vihreää teetä. Sakea löytyy ihan alkostakin :D maistin kerran sitä riisiviinaa, ja se oli aika mauonta ja haisi hiuka etikalta O_o Mut luin jostaa, et jos ei haluu kumpaakaa noist nii joku hedelmäinen valkkari on seuraavaks paras vaihtoehto.
Toivottavasti autto edes vähän :)
Miyayuke: Ihanaa kun joku sivistää mua :D Tunnen itteni just niin taunoksi kuin vaan voi :D
Tota hedelmäistä valkkaria varmaan hommaan sitten ens kerralla! Ja ehkä tutustun aiheeseenkin hiukan paremmin... :D
Haha, älä huoli, mä oon opiskellu maasta kaikennäköstä jo kuusi vuotta XD Mut en mäkää nii paljoo osaa ja tiiä, mut haluun kyl oppii :)
Lähetä kommentti